Dezvoltare abilități

11-14 ani

Sesiune unică

Durată sesiune: 120 minute

Locație: București

Număr participanți: 15

Trainer: Karina Popescu

Dată atelier: 22/08/2023 ora 17:00
Prețul atelierului: 300 lei

Educația digitală poate fi definită ca fiind utilizarea unei combinații de tehnologie, conținut digital și instruire în sistemul educațional pentru a-l face mai eficient și mai eficace decât sistemul educațional tradițional. În atelierele IoT și Digitalizarea Lumii Fizice, tinerii află că soluțiile IoT necesită intervenție umană redusă în orice operațiune, rezultatul fiind mai precis și cu mai puține erori.

Educația digitală poate fi definită ca fiind utilizarea unei combinații de tehnologie, conținut digital și instruire în sistemul educațional pentru a-l face mai eficient și mai eficace decât sistemul educațional tradițional.

Tinerii învață să capitalizeze pe oportunitățile existente și să gestioneze provocările prezente, pentru a învăța să ia decizii asumate și să rezolve problemele cu care se confruntă, concentrându-se la ceea ce au nevoie în contextul viitorului și nu la ceea ce le lipsește acum sau ceea ce i-ar împiedica să progreseze.

Scopul atelierului:

Pregătirea tinerilor pentru viitorul hiper-tehnologizat și cartografierea competențelor digitale necesare obținerii succesului în viață și creșterii bunăstării personale.

Obiectivele atelierului:

– Să încurajăm gândirea la nivel superior și creativitatea prin intermediul informațiilor referitoare la tehnologiile viitorului.

– Să promovăm importanța dezvoltării competențelor digitale ale tinerilor.

– Tinerii să descopere cum o infrastructură digitală adecvată poate permite conectarea oamenilor cu locurile, îmbunătățește productivitatea, sporește bunăstarea personală și determină creștere economică.

– Tinerii să înțeleagă provocările tehnologiei în continuă schimbare și să fie capabili să fie cu un pas înainte în orice moment.

– Să dezvoltăm capacitatea tinerilor de a recunoaște responsabilitățile etice și profesionale care derivă din utilizarea tehnologiei și de a emite judecăți informate, care trebuie să ia în considerare impactul soluțiilor tehnologice în contexte globale, economice, de mediu și societale.

Inovația tehnologică și soluțiile IoT au transformat lumea într-una globală. IoT are un impact semnificativ asupra vieții cotidiene, conectându-ne virtual, atât în plan personal, cât și în cel social.

În atelierele IoT și Digitalizarea Lumii Fizice, tinerii află că soluțiile IoT necesită intervenție umană redusă în orice operațiune, rezultatul fiind mai precis și cu mai puține erori. Totodată, participanții, prin transfer la realitate descoperă că:

(1) Roboții nu vor putea înlocui oamenii, ci vor coopera cu aceștia, pentru că sunt mai fiabili decât oamenii și sunt mai buni la munca de precizie, fiind proiectați să îmbunătățească viața oamenilor și să fie capabili să colaboreze cu ei.

(2) Industria 5.0 va crea mai multe locuri de muncă decât va elimina, pentru că automatizarea deschide mai multe oportunități de locuri de muncă decât elimină, ca urmare a faptului că roboților le lipsesc adaptabilitatea, empatia și capacitatea de gândire critică.

(3) Specialiștii au oportunitatea, mai mult ca niciodată, să devină candidați râvniți la job-urile viitorului pregătindu-se mai bine pentru mediul V.U.C.A., odată ce încep să se pregătească educațional, încă de pe acum, pentru viitorul hiper-digitalizat.

Mențiuni:
Atelierele au loc în București,
Sos. Ștefan cel Mare nr. 38, Sector 1.

Trainer: Karina Popescu

Ai întrebări? Scrie-ne la support@growedu.ro sau contactează-ne la 0769.129.054