Career Bus - Board games

Jocul „Career Bus” reprezintă o suită de mai multe activități pe bază de board games pentru copii și adolescenți, cu vârsta cuprinsă între 10-18 ani. Prin joc, relaxare și învățare, participanții trec printr-o experiență unică și educativă, care le va îmbogăți cunoștințele și îi va inspira să viseze. Jocul îi pregătește pe participanți de reușita în orice domeniu doresc să se dezvolte. 

Prin intermediul „Career Bus Junior”, provocăm copiii să afle mai multe informații referitoare la pasiunile lor, la abilitățile pe care le au și la nivelul de atractivitate pe care îl manifestă față de diferitele ocupații existente. Copiii vor putea reflecta la ceea s-a întâmplat în timpul jocului, având ocazia să-și amintească și să fie tentați să pună sub semnul întrebării, alături de ceilalți participanți, deciziile educaționale viitoare. Astfel, elevii și pe părinții lor vor reuși să ia decizii educaționale, mai informate.

 

Beneficii: Copiii se vor familiariza cu noțiuni despre joburi și piața muncii, dar vor înțelege și legătura dintre pasiuni, abilitățile și aptitudinile pe care el au. Vor înțelege că este nevoie de dezvoltarea competențelor pentru a aspira la anumite ocupații.

 

Setul de board games „Career Bus Junor” cuprinde „Nu te supăra frate”, „Career Bus Junior” și „Ocupații locale și Regionale”. Toate cele 3 jocuri îi vor ajuta pe copiii cu vârsta între 10-13 ani să deprindă abilități despre competiția sănătoasă, care sunt ocupațiile și profesiile de pe piața muncii, își dezvoltă încrederea și pot lua decizii despre viitoare lor carieră.

Nu te supăra frate 

Joc pentru copiii care vor să afle încă de timpuriu cum îți poți alege cariera în funcție de abilități și competențe. În acest atelier, copiii vor descoperi plăcerea competiției sănătoase, distrându-se prin a răspunde întrebărilor și lăsându-se provocați de situațiile existente în joc, pe tema ocupațiilor și profesiilor din piața muncii. Deși, supranumit jocul vedetă al românilor în care participanții concurează, în jocul „Nu te supăra, frate”, copiii sunt încurajați să colaboreze pentru a-și exersa împreună cunoștințele prin schimb de informații, manifestând curiozitate și veselie nedisimulată.

Beneficii:  Participanții vor înțelege profesiile actuale, caracteristicile pieței muncii și importanța alegerii asumate a ocupației viitoare, corespunzătoare aspirațiilor, valorilor, intereselor și aptitudinilor pe care le au.

Ocupații locale și Regionale

Alegerea carierei este un proces complex, anevoios și de durată, în care trebuie să ținem cont de competențele noastre, dar și de trendurile de pe piața muncii, mai exact, de cerințele angajatorilor. Cu ajutorul board game-ului, copiii vor înțelege care sunt profesiile actuale, cum își pot alege asumat o ocupație, care să corespundă cu valorile, interesele și abilitățile lor. De asemenea, vor conștientiza că dezvoltarea carierei presupune un plan de orientare școlară și consiliere în carieră. 

Beneficii: Prin intermediul jocului, copiii vor își vor lărgi cunoștințele despre profesiile din comunitatea în care trăiesc și vor avea acces la informații despre profesii locale și regionale. 

Prin intermediul setului de board game „Career Bus Junior”, copiii vor învăța și se vor distra în același timp, cucerind lumea cunoașterii și descoperindu-și drumul către succes. Investiția în acest joc educativ va aduce cu siguranță roadele dorite în dezvoltarea și creșterea copiilor voștri! Faceți un pas spre oportunități nenumărate pentru viitorul copiilor voștri și începeți această călătorie extraordinară alături de ei achiziționând „Career Bus Junior”!

 

Setul de board games „Career Bus Adolescenți” cuprinde „Nu te supăra frate”, „Career Bus 4.0 Adolescenți” și „Ocupații locale și Regionale”, adaptate pentru tinerii care au între 14-18 ani. Participanții își descoperă pasiunile, își dezvoltă abilitățile esențiale și pornesc într-o aventură în cunosc meseriile actuale și pe cele ale viitorului, trecând prin diverse provocări. 

Career Bus 4.0 Adolescenți este un joc joc educativ și captivant care să îi inspire pe tineri să își descopere pasiunile și să exploreze diferite profesii? Board game-ul „Career Bus” este o aventură inedită și educativă pentru dezvoltarea personală și profesională a copiilor voștri! Prin intermediul board game-ului, participanții își vor descoperi pasiunile, interesele și vor înțelege că este important să facă ceea ce le place pentru a fi motivați și a atinge succes. De asemenea, își vor dezvolta competențele secolului XXI, precum precum gândirea critică, rezolvarea problemelor și creativitatea. Tot prin intermediul jocului, vor conștientiza varietatea profesiilor, ceea ce înseamnă oportunități crescute pentru carieră.  „Career Bus 4.0 Adolescenți” îi provoacă pe participanți să ia decizii dificile prin cardurile de „provocare”.


Beneficii: „Career Bus 4.0 Adolescenți” îi va ajuta pe tineri să își descopere interesele și abilitățile unice, să exploreze domenii diverse și să ia decizii informate în viitorul lor academic și profesional.

 

Ocupații locale și Regionale

Pentru a avea succes este nevoie să ne asumăm cariera, prin dezvoltarea competențelor necesare pieței muncii prezente și viitoare. Prin intermediul board game-ului, tinerii se vor familiariza cu noțiuni despre ocupații și profesii, dar și importanța planului de orientare școlară și consiliere de carieră. Părinții au un rol deosebit în alegerea carierei și a deciziilor educaționale prin îndrumarea tinerilor, de aceea jocul poate fi potrivit pentru petrecerea timpului alături de familie. 

Beneficii: Tinerii vor înțelege legătura dintre pasiuni, abilități, aptitudini și competențe pentru a putea ocupa meseria pe care și-o doresc. Participanții vor conștientiza diversitatea de oportunități profesionale, prin faptul că vor afla ocupațiile locale și regionale.

 

Află cum se joacă board game-ul Career Bus, ce presupune și ce beneficii aduce participanților.