Dezvoltare personală

10-13 ani

4 sesiuni săptămânale

Durată sesiune: 60 minute

Locație: online

Număr participanți: 5

Trainer: Augustina Vasile

    Dată start atelier: 3 octombrie, ora: 17:00 Prețul atelierului: 450 lei

Comunicarea – baza tuturor relațiilor interumane și proces esențial prin care oamenii reușesc să transmită emoții, sentimente sau informații. Rolul său este vital în viața socială, prin intermediul comunicării reușim să ne exprimăm și totodată să-i înțelegem pe cei din jur, din acest motiv este necesar să știm cum să comunicăm corect și eficient.

După cum v-ați imaginat deja, comunicarea nu este doar verbală, ea cuprinde mai multe forme prin care ne putem exprima. Toate aceste aspecte sunt foarte importante atunci când dorim ca mesajul nostru să fie clar și ușor înțeles.

Încă de la prima intrare în colectivitate, copiii încep să înțeleagă din ce în ce mai bine cât de importantă este comunicarea, iar mai târziu, în pre-adolescență, devin pregătiți să și-o dezvolte, fiind și un moment prielnic pentru a o transforma într-o abilitate personală.

Comunicarea este primordială în toate aspectele vieții noastre, ea va aduce reușite la învățătură și mai târziu, în carieră, însă va fi și un avantaj major în viața personală. Siguranța de sine pe care o dobândim atunci când știm să comunicăm eficient ne dă curajul necesar pentru a ne urma țelurile și a obține ceea ce ne dorim. 

Evident că acest proces nu se întâmplă peste noapte, însă, învățând și utilizând tehnicile potrivite va fi o călătorie captivantă, cu multiple beneficii.

Tehnici de lucru:
– Reflecție personală;
– Ruleta digitală;
– Jamboard;
– Mentimeter;
– Discuții în perechi.
În cadrul atelierului, vom învăța:
– Să înțelegem ce este și ce nu este comunicarea;
– Să identificăm elementele care alcătuiesc procesul de comunicare, dar și barierele (interne și externe) care îl pot bloca sau împiedica;
– Să conștientizăm modul în care educația, genul, vârsta și alte caracteristici își pun amprenta comunicării – cu accent pe comunicarea inter-generațională;
– Să înțelegem și să exersăm adaptarea mesajului la context, situație și grupul țintă;
– Să deprindem tehnici relevante și concrete de oferire a feedback-ului;
– Să înțelegem diferențele dintre feedback și feedforward;
– Să conștientizăm rolul cuvintelor prin exemple de tehnici de comunicare și exerciții practice.
Materiale necesare:
– Suport digital;
– Jamboard.
Mențiuni:
– Numărul minim de participanți: 4;
– Sesiunile au loc săptămânal, în aceeași zi și oră a săptămânii;
– Durata totală a atelierului este de 4 săptămâni.

Ai întrebări? Scrie-ne la support@growedu.ro sau contactează-ne la 0769.129.054