Dezvoltare personală

10-12 / 13-15 ani

2 sesiuni săptămânale

Durată sesiune: 60 minute

Locație: online

Număr participanți: 6

Trainer: Sorina Partal

  Dată atelier: Disponibil în curând

Eficiența personală reprezintă abilitatea obținută printr-un proces amplu, ce ne ajută să organizăm și să prioritizăm activitățile din viața noastră, fie că vorbim despre activități școlare/profesionale, activități extracurriculare sau gestionarea timpului liber.

Trăim în secolul vitezei – timpul este cea mai importantă resursă pe care o deținem, însă poate deveni cu ușurință cel mai important factor generator de stres.

Ce înseamnă Eficiență Personală? 

Este abilitatea obținută printr-un proces amplu, ce ne ajută să organizăm și să prioritizăm activitățile din viața noastră, fie că vorbim despre activități școlare/profesionale, activități extracurriculare sau gestionarea timpului liber.

Atunci când încercăm să introducem cât mai multe activități într-o singură zi, fără însă a dobândi abilitatea de gestionare a timpului, de cele mai multe ori nu vom reuși să obținem decât sentimente de frustrare și să adăugăm stres în viața noastră.

In mod evident, această situație se aplică și copiilor/tinerilor adolescenți, care se simt uneori copleșiți de multitudinea de activități ce îi așteaptă într-o zi obișnuită: timp petrecut la școală, rezolvarea temelor, practicarea unor sporturi, diverse alte proiecte sau sarcini. Și cu relaxarea cum rămâne?

Atelierul de Eficiență personală îi va ajuta să își planifice corect toate activitățile, asigurându-se astfel că vor bifa tot ceea ce și-au propus, având însă și timp pentru a face ceea ce le place și a se bucura de viață.

În cadrul acestui atelier, vom învăța ce schimbări trebuie să facem în rutina noastră zilnică pentru a atinge eficiență maximă, cum setăm obiectivele și cum ne gestionăm timpul pentru a face față tuturor provocărilor.

Dezvoltând această abilitate, copiii și tinerii vor câștiga încredere în forțele proprii și, odată cu trecerea timpului, se vor adapta cu ușurință la situațiile noi, știind deja cum să-și prioritizeze atât responsabilitățile, cât și timpul liber.

Tehnici de lucru:
– Reflecție personală;
– Ruleta digitală;
– Jamboard;
– Mentimeter;
– Discuții în perechi.
În cadrul atelierului, vom învăța:
– Să îmbunătățim autodisciplina și procesul decizional;
– Să regândim programul de lucru într-un mod facil și favorabil;
– Să creștem productivitatea și să reducem stresul provocat de lipsa timpului personal;
– Să ne adaptăm mai ușor situațiilor în care timpul ne presează;
– Să cultivăm stima de sine și să creștem încrederea în forțele proprii;
– Să comunicăm mai bine cu ceilalți atunci când lucrăm în echipă;
– Să setăm obiective care să ne motiveze;
– O mai bună organizare și eficiență în procesul de învățare.
Materiale necesare:
– Suport digital; – Menti; – Jamboard.
Mențiuni:
– Numărul minim de participanți: 5; – Sesiunile au loc săptămânal, în aceeași zi și oră a săptămânii; – Durata totală a atelierului este de 2 săptămâni.

Trainer: Sorina Partal

Ai întrebări? Scrie-ne la support@growedu.ro sau contactează-ne la 0769.129.054