Play4FinancialSkills

Atitudinile și obiceiurile noastre financiare încep să se formeze de la o vârstă foarte fragedă și sunt necesare pentru a modela comportamentul financiar care joacă un rol fundamental în pregătirea pentru pentru liceu, facultate și carieră, dar mai ales pentru viață.
Prin intermediul „Play4FinancialSkills”, jucătorii își pot pune la bătaie cunoștințele și în același timp pot învăța cu „cărțile pe masă” noțiuni noi care mai târziu, dacă acestea vor fi aplicate în viața cotidiană, le vor putea modela comportamentul financiar.
Jocul este adaptat pe mai multe categorii de vârstă, cu un un conținut relevant, care să ajute în acumulare de cunoștințe despre educația financiară.

 

Cat. vârstă: 8 – 10 ani

Prin intermediul board game-ului, copiii pot explora lumea finanțelor personale într-o manieră inedită. Setul de carduri conține cuvinte din domeniul financiar (în limba română și corespondentul acestora în limba engleză) care exemplifică conceptele financiare, prin intermediul pildelor și sfaturilor de la oameni care au obținut succes financiar personal.  Așadar, prin intermediul flash cardurilor, copiii de 8+ ani au ocazia să experimenteze reflecția personală, meta-învățarea, dezvoltarea rațiunii personale și învățarea auto-reglată. Pe scurt, „Play4FinancialSkills Juniori” este un joc care familiarizează și întărește vocabularul tinerilor atât cu termenii și definițiile cheie din educația financiară de bază, iar prin susținerea interacțiunii dintre ei crește nivelul de inteligență financiară.

 

Beneficii: Simularea bazată pe board game îmbunătățește funcționarea creierului, pentru că stimulează gândirea logică, activează memoria și dezvoltă abilitatea de a anticipa deciziile coechipierilor. Totodată, dezvoltă răbdarea și capacitatea tinerilor de a-și urmări scopurile. Acest tip de joc necesită o strategie clară, gândire deductivă și inductivă, este aplicabil în situații cotidiene și stimulează creativitatea micilor jucători. Astfel, bazat pe un set de reguli, „Play4FinancialSkills” reduce stresul, provoacă amuzament și motivează jucătorii să se descopere.

Cat. vârstă: 11 – 14 ani

Jocul „Play4FinancialSkills Detectivii Curioși” este o simulare care oferă tinerilor 11+ ani sfaturi financiare într-un mod accesibil, amuzant și provocator. „Play4FinancialSkills | Detectivii Curioși” este simularea care poartă participanții într-o călătorie plină de suspans și de informații financiare folositoare, la care au acces într-un mod inedit. 

Simularea este parcursă în echipe și se desfășoară pe 5 niveluri, în runde, pentru ca participanții să învețe să răspundă provocărilor financiare pe care le vor întâmpina, nu doar în simulare, ci și în viața reală, în viitor. O echipă este constituită din 4 sau 6 jucători. Astfel, participanții au ocazia să afle informații valoroase cu privire la finanțele proprii și ale familiei și astfel, să învețe să își formeze opinii corecte referitoare la bani, precum și să practice modelarea unor comportamente sănătoase financiare pentru întreaga lor viață.


Beneficii: Cu ajutorul board game-ului „Play4FinancialSkills Detectivii Curioși”, participanții învață cum să câștige bani, să economisească, să cheltuie pentru produse și servicii necesare și totodată, să învețe să răspundă adecvat provocărilor lansate în joc, demonstrând astfel că progresează.

Cat. vârstă: 15 – 18 ani

„Play4FinancialSkills Exploratori” este board game-ul care poartă participanții într-o călătorie plină de suspans și de informații financiare folositoare, la care au acces într-un mod inedit. Acest exercițiu financiar este o simulare care oferă tinerilor 15+ ani sfaturi financiare într-un mod accesibil, amuzant și provocator. Scopul jocului este ca participanții să câștige bani, să economisească, să investească, să cheltuie pentru produse și servicii necesare sau pe care și le doresc, să contracteze credite sănătoase în viitor și totodată, să învețe să răspundă adecvat provocărilor lansate în joc, demonstrând astfel că progresează. Pentru aceasta, jucătorii activi vor concura unii cu ceilalți, dar totodată, se vor și putea ajuta unii pe ceilalți.Beneficii: Prin intermediul unor carduri de joc și a unui set de materiale practice, participanții trec printr-o suită de experiențe educaționale profunde, de la învățarea sau reamintirea unor noțiuni financiare cunoscute, la înțelegerea cognitivă a importanței menținerii standardului de viață pe toată durata acesteia, dar și cum să încorporeze afectiv faptul că orice proces educațional cere timp și o investiție de durată a energiei personale. Participanții învață vocabularul financiar, exersează limbajul bunăstării personale, află cum să-și (re)configureze un plan financiar pe măsura dorințelor proprii. Totodată, află cum timpul poate juca în favoarea lor dacă încep să-și investească veniturile câștigate, de timpuriu, descoperă că banii trebuie puși la treabă și că este esențial să se trezească mâine mai bogați decât astăzi. Pe scurt, în acest exercițiu, sunt expuși la experiențe surprinzătoare, menite să le modeleze comportamentul financiar într-unul productiv.

 

Află cum se joacă board game-ul Career Bus, ce presupune și ce beneficii aduce participanților.