Dezvoltare abilități

8-10 ani

Sesiune unică

Durată sesiune: 190 minute

Locație: București

Număr participanți: 15

Trainer: Karina Popescu


Dată atelier: 22/08/2023 ora 17:00
Prețul atelierului: 450 lei

Educația Financiară este acea educație care ne învață cum să câștigăm mai mulți bani și cum să ne gestionăm banii astfel încât să ne protejăm de anumite riscuri, cum să avem grijă de situația noastră financiară, atât cea prezentă, cât și cea viitoare, pe termen lung. În Play4FinancialSkills, jucătorii sunt încurajați să câștige bani, să economisească, să cheltuie pentru produse și servicii necesare și totodată, să învețe să răspundă adecvat provocărilor lansate în joc, demonstrând astfel că progresează.

Cum ne-am putea aștepta ca tinerii să își gestioneze proprii bani atunci când vor deveni adulți, dacă nu-i expunem la experiențe practice referitoare la bani, încă de timpuriu?

Educația financiară ar trebui să fie un proces continuu, pentru că avem tendința de a presupune că oamenii vor învăța despre bani pe cont propriu. Realitatea prezentă ne arată că este nevoie de o schimbare de paradigmă în ceea ce privește gândirea pe termen lung, gestionarea responsabilă a banilor, bunăstarea financiară și menținerea nivelului de trai pe toată perioada vieții, până după vârsta pensionării.

În Play4FinancialSkills, jucătorii sunt încurajați să câștige bani, să economisească, să cheltuie pentru produse și servicii necesare și, totodată, să învețe să răspundă adecvat provocărilor lansate în joc, demonstrând astfel că progresează.

Prin intermediul unor simulări și al unui set de materiale practice, participanții, pe grupe de vârstă, trec printr-o suită de experiențe educaționale profunde, de la învățarea sau reamintirea unor noțiuni financiare cunoscute, la înțelegerea cognitivă, dar și cum să încorporeze afectiv faptul că orice proces educațional cere timp și o investiție de durată a energiei personale și de grup.

În atelierele Play4FinancialSkills, tinerii învață vocabularul financiar, exersează limbajul bunăstării personale, află cum să-și constituie un buget, găsesc răspuns la faptul de a-și amâna satisfacțiile imediate și cum pot să economisească pentru viitor. În plus, ei descoperă secretul faptului de a dona în scopuri caritabile, află cum timpul poate juca în favoarea lor dacă încep să-și investească banii de buzunar de timpuriu, descoperă că banii trebuie puși la treabă și că este esențial să se trezească mâine mai bogați decât astăzi.

Tinerii înțeleg conceptul de dezvoltare și creștere a averii și învață cum să-și planifice viitorul, mai asumat; exersează identificarea obiectivelor financiare pe termen lung și cum să le integreze în planul financiar propriu; exersează lucrul cu bugetul personal; află modalități de a gestiona riscul financiar și volatilitatea investițională; înțeleg noțiunile referitoare la îndatorare și scorul de credit, precum și importanța creditelor sănătoase; se informează cu privire la instrumentele investiționale și învață despre inflație, diversificare, dobânda compusă și compunerea câștigului, conceptele centrate pe economisire, protecție și securitate financiară.

Mențiuni:
Atelierele au loc în București,
Sos. Ștefan cel Mare nr. 38, Sector 1.

Trainer: Karina Popescu

Ai întrebări? Scrie-ne la support@growedu.ro sau contactează-ne la 0769.129.054