Dezvoltare abilități

15-18 ani

Sesiune unică

Durată sesiune: 180 minute

Locație: online

Număr participanți: 5

Trainer: Ovidiu Calu

Dată atelier: Disponibil în curând

Inteligența artificială este o tehnologie ce imită inteligența umană în efectuarea sarcinilor și este considerată o tehnologie determinantă a viitorului. Ca să putem înțelege mai bine avantajele AI și cum să utilizăm corect și sigur această unealtă a viitorului, este primordial să cunoaștem toate aspectele, informarea fiind esențială pentru generațiile actuale.

Inteligența artificială este o tehnologie ce imită inteligența umană în efectuarea sarcinilor și este considerată o tehnologie determinantă a viitorului.

Apărută încă din secolul trecut, în urma unui eveniment ce l-a avut în prim-plan pe Alan Turing (informatician britanic), inteligența artificială a început să fie explorată, dezvoltându-se în mod fulminant până să ajungă la ceea ce cunoaștem astăzi.

Beneficiile acestei tehnologii sunt multiple – facilitarea accesului la informații, îmbunătățirea siguranței la unele locuri de muncă sau servicii de asistență medicală mai bune, sunt doar câteva dintre acestea.

Totodată, este o certitudine că inteligența artificială ascunde unele pericole ce generează mult scepticism pentru populație, o categorie importantă fiind părinții, îngrijorați pentru siguranța copiilor ce sunt atrași ca un magnet de aceste tehnologii.

 

 

Ca să putem înțelege mai bine avantajele AI și cum să utilizăm corect și sigur această unealtă a viitorului, este primordial să cunoaștem toate aspectele, informarea fiind esențială pentru generațiile actuale.

Atelierul “Inteligență Artificială & CHAT GPT” are ca scop principal familiarizarea tinerilor cu aceste tehnologii de ultimă generație și expunerea punctelor pozitive și negative în utilizarea tehnologiei AI.

Astfel, dobândind aceste cunoștințe, copiii și adolescenții vor putea folosi AI strict în avantajul lor, cu un grad de risc mult mai scăzut.

Tehnici de lucru:
– Prezentare audio video;
– Comunicare și acțiuni practice;
– Momente “call to action”;
– Demonstrații practice live ale utilității și a metodelor de interacțiune cu diversele tehnologii (Chat GPT, Adobe Firefly, Bing etc.)
În cadrul atelierului, vom învăța:
Detalii importante ale tehnologiilor de ultimă generație;
– Punctele pozitive și negative ale folosirii tehnologiei AI;
– Impactul momentului actual, raportat la scara evoluției tehnologice umane.
Materiale necesare:
– Suport de curs în format electronic.
Mențiuni:
– Numărul minim de participanți: 2;
– Atelierul are loc într-o singură sesiune;
– Durata totală a atelierului este de 180 minute.

Trainer

Ovidiu Calu

Ai întrebări? Scrie-ne la support@growedu.ro sau contactează-ne la 0769.129.054