Consiliere în carieră

11-14 ani

Sesiune unică

Durată sesiune: 240 minute

Locație: Bacău

Număr participanți: 15

Trainer: Maria Taban

Dată atelier: 21/08/2023 ora 17:00 Prețul atelierului: 250 lei

Cu Play4FutureJobs, oferim tânărului o perspectivă amplă asupra viitorului, în mare parte optimistă, care credem că-i va fi utilă pentru a înțelege tendințele continue din piața muncii hiper-tehnologizată. Astfel, tânărul va descoperi un set complex de competențe surprinzătoare, necesare și recompensate în viitoarea piață a muncii, parcurgând o experiență bine fundamentată a ceea ce ar putea fi ocupațiile de perspectivă.

Trăim într-o lume care se schimbă constant, devenind mai instabilă în fiecare zi, în care schimbările mari și mici devin din ce în ce mai imprevizibile – și devin din ce în ce mai dramatice și se întâmplă din ce în ce mai repede. Pe măsură ce evenimentele se desfășoară în moduri complet neașteptate, ne este din ce în ce mai dificil să determinăm cauzele și, mai ales, să previzionăm efectele.

Contemporaneitatea ne arată că schimbarea continuă și rapidă, ne împiedică să ținem pasul cu noile descoperiri și invenții ale științei. Astăzi, evenimentele disruptive pot apărea din industrii la care ne așteptăm foarte puțin, orice tânăr în blugi poate crea acum o corporație care schimbă lumea, cele mai bine vândute produse din următorii 5 ani nici nu au fost încă inventate, iar provocările sociale, climatice, geologice, sanitare, militare și financiare aduc în prim-plan noi situații ce necesită noi abilități, coloană vertebrală și un simț accelerat al urgenței.

Putem spune că astăzi ne confruntăm deja cu situații nemaiîntâlnite, care reclamă abilități inexistente și caracteristici de personalitate net superioare celor cunoscute.

Scopul atelierului:

Pregătirea tinerilor pentru viitorul hiper-tehnologizat al pieței muncii, identificarea job-urilor viitorului și cartografierea competențelor digitale necesare piaței muncii a viitorului.

Obiectivele atelierului:

– Să încurajăm gândirea la nivel superior și creativitatea prin intermediul informațiilor referitoare la tehnologiile viitorului.

– Să promovăm importanța dezvoltării competențelor digitale ale tinerilor pentru a fi candidați râvniți în domeniile lor de interes.

– Tinerii să înțeleagă provocările pieței muncii a viitorului și să fie dispuși să învețe pe întreaga perioadă a vieții, pentru a fi pregătiți în orice moment pentru ceea ce urmează.

– Tinerii să-și identifice nivelul de dezvoltare a abilităților și aptitudinilor relevante necesare pentru a ocupa profesia viitorului pe care o targetează.

– Tinerii să estimeze care competențe necesare în viitor pot fi învățate în mod eficient în mediul formal, informal și non-formal.

– Tinerii să conștientizeze care competențe ale viitorului vor fi cel mai dificil de dezvoltat și să aprofundeze subiectul prin generare de soluții.

Conform teoriei lui Holland, interesele ocupaționale constituie factori motivaționali esențiali în alegerea carierei și determină gradul de satisfacție și nivelul de performanță pe care individul le realizează în activitățile pe care acesta le desfășoară.

Prin intermediul Career Bus Junior, provocăm copiii să afle mai multe informații referitoare la pasiunile lor, la abilitățile pe care le au și la nivelul de atractivitate pe care îl manifestă față de diferitele ocupații existente. Credem că, în urma acestui atelier, copiii vor putea reflecta la ceea ce au văzut și au auzit, având ocazia să-și amintească și să fie tentați să pună sub semnul întrebării, alături de părinții lor, deciziile educaționale viitoare. Scopul acestui exercițiu este de a provoca elevii și pe părinții lor să ia decizii educaționale mai informate.

Mențiuni:
Locație: Bacău

Trainer: Maria Taban

Ai întrebări? Scrie-ne la support@growedu.ro sau contactează-ne la 0769.129.054