Abilități pentru viață

5-7 ani

Sesiune unică

Durată sesiune: 60 minute

Locație: București

Număr participanți: 15

Trainer:

Dată atelier: Disponibil în curând

Acest atelier evidențiază perspectiva modului în care unii oameni tind să împartă lumea în oameni buni, răi, deștepți, mai puțin deștepți, săraci, bogați, mincinoși, sinceri, îndemânatici, nepricepuți, obraznici, cuminți, înțelegători, încăpățânați… acestea fiind etichete pe care unii le poartă cu sine de când se nasc și până pleacă din această lume.

Promovarea educației pentru o societate inclusivă şi coezivă bazată pe înţelegere şi respectarea la nivel general a drepturilor omului, la școală, acasă și în societate, a devenit o acțiune imperativă. Fenomenul bullyingului, violenței, discriminării și excluziunii în școală, acasă și în societate este tot mai prezent, iar copiii și tinerii se confruntă din ce în ce mai des cu acesta, începând chiar de la grădiniță, cu consecințe care pot fi ireversibile în dezvoltarea lor ca adulți.

Scopul atelierului:

Să tragem un serios semnal de alarmă în mintea copiilor și să-i determinăm să conștientizeze nevoia de a lua atitudine și a se implica activ în inițiative care monitorizează, preîntâmpină și combat abuzurile emoționale sau fizice asupra copiilor și tinerilor, la școală, acasă sau în comunitate.

Obiectivele modulului:

– Să ancorăm în mintea copiilor importanța sentimentului de dreptate socială și securitate emoţională.

– Să stimulăm motivaţia copiilor pentru a iniția acțiuni de incluziune și dreptate socială, prin identificarea valorilor pe care să le urmeze şi să le respecte în interacțiunea cu ceilalți (la școală, acasă, în societate).

– Să contribuim la îmbunătăţirea abilităţilor sociale, stimulându-le copiilor încrederea în sine şi justețea actului de a se erija în apărători ai dreptății sociale, atunci când identifică nedreptăți în jurul lor.

– Să-i determinăm pe copii să aprofundeze principiile care decurg din traiul independent, autonomia personală, siguranţa de sine și autocontrolul.

Acest atelier evidențiază perspectiva modului în care unii oameni tind să împartă lumea în oameni buni, răi, deștepți, mai puțin deștepți, săraci, bogați, mincinoși, sinceri, îndemânatici, nepricepuți, obraznici, cuminți, înțelegători, încăpățânați… acestea fiind etichete pe care unii le poartă cu sine de când se nasc și până pleacă din această lume.

Copiii aprofundează ideea că unii oameni sunt profund afectați de aceste etichete care li se pun sau pe care le poartă fără să facă nimic, alții învață să nu pună la suflet și trec nepăsători pe lângă cei care etichetează, în timp ce oamenii preocupați de echitate, incluziune și dreptate socială, fac tot posibilul să înlăture acest mod de relaționare cu cei din jurul lor, încurajându-i pe cei oprimați și combătându-i pe etichetatori. Astfel, participanții înțeleg necesitatea luării de atitudine și învață cum să genereze idei care diminuează sau elimină bullyingul și discriminarea la școală, acasă și în comunitate.

Mențiuni:
Locație: București

Trainer:

Ai întrebări? Scrie-ne la support@growedu.ro sau contactează-ne la 0769.129.054