Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Implicare civică & cetățenie activă

13 March 2023 @ 08:00 - 17:00

RON450

Ce este Implicarea civică?

Când spunem Implicare civică, vorbim despre participarea activă la construirea unei societăți cât mai sănătoase, la dezvoltarea și consolidarea acesteia prin contribuția fiecărui cetățean.

Apartenența la o comunitate este una dintre nevoile principale ale oamenilor, fapt ce reprezintă o bază solidă în nevoia de a avea grijă unii de ceilalți, a acționa în favoarea binelui public și a ne implica în rezolvarea problemelor societății.

Este o certitudine faptul că ne dorim cu toții să trăim în armonie, într-o comunitate solidă, alături de oameni buni, asemenea nouă. Însă tot noi suntem cei ce putem face diferența între dorință și realitate – câte un pas mic al fiecăruia dintre noi = un pas imens pentru societate.

Practicarea cetățeniei active poate fi la fel de simplă ca voluntariatul la o bancă de alimente sau implicarea într-un proiect complex care abordează problematica schimbărilor climatice.

Pe lângă satisfacția de a te simți util, atunci când contribuția ta face diferența, implicarea civică aduce o serie de beneficii importante, de la extinderea cunoștințelor în domeniile de interes până la abilități sociale dezvoltate, o comunicare mai bună cu ceilalți și o înțelegere mai bună a lumii în care trăim.

Copiii sunt atrași încă din primii ani de școală de activitățile ce îi fac să se simtă mândri de realizările lor: să planteze un copăcel, să decoreze clasa/școala pentru unele evenimente, să creeze diverse obiecte reciclând materiale, etc. Mai departe, în anii de gimnaziu, ei sunt deschiși către activități mult mai cuprinzătoare, astfel poate fi cel mai bun moment pentru ca ei să devină cu adevărat conștienți de ceea ce înseamnă cetățenia activă și care sunt avantajele în a fi implicat.

Acesta este și scopul celor două sesiuni ale atelierului: conștientizarea nevoilor societății, cum ne putem aduce aportul și cum vom deveni noi mai buni, implicându-ne.

Details

Date:
13 March 2023
Time:
08:00 - 17:00
Cost:
RON450