Dezvoltare personală

11-13 / 14-16 ani

2 sesiuni săptămânale

Durată sesiune: 60 minute

Locație: online

Număr participanți: 4

Trainer: Alexandru Mazăre

Dată atelier: Disponibil în curând

Când spunem Implicare civică, vorbim despre participarea activă la construirea unei societăți cât mai sănătoase, la dezvoltarea și consolidarea acesteia prin contribuția fiecărui cetățean.

Ce este Implicarea civică?

 

Când spunem Implicare civică, vorbim despre participarea activă la construirea unei societăți cât mai sănătoase, la dezvoltarea și consolidarea acesteia prin contribuția fiecărui cetățean. 

Apartenența la o comunitate este una dintre nevoile principale ale oamenilor, fapt ce reprezintă o bază solidă în nevoia de a avea grijă unii de ceilalți, a acționa în favoarea binelui public și a ne implica în rezolvarea problemelor societății.

Este o certitudine faptul că ne dorim cu toții să trăim în armonie, într-o comunitate solidă, alături de oameni buni, asemenea nouă. Însă tot noi suntem cei ce putem face diferența între dorință și realitate – câte un pas mic al fiecăruia dintre noi = un pas imens pentru societate.

Practicarea cetățeniei active poate fi la fel de simplă ca voluntariatul la o bancă de alimente sau implicarea într-un proiect complex care abordează problematica schimbărilor climatice.  

Pe lângă satisfacția de a te simți util, atunci când contribuția ta face diferența, implicarea civică aduce o serie de beneficii importante, de la extinderea cunoștințelor în domeniile de interes până la abilități sociale dezvoltate, o comunicare mai bună cu ceilalți și o înțelegere mai bună a lumii în care trăim.

Copiii sunt atrași încă din primii ani de școală de activitățile ce îi fac să se simtă mândri de realizările lor: să planteze un copăcel, să decoreze clasa/școala pentru unele evenimente, să creeze diverse obiecte reciclând materiale, etc. Mai departe, în anii de gimnaziu, ei sunt deschiși către activități mult mai cuprinzătoare, astfel poate fi cel mai bun moment pentru ca ei să devină cu adevărat conștienți de ceea ce înseamnă cetățenia activă și care sunt avantajele în a fi implicat.

Acesta este și scopul celor două sesiuni ale atelierului: conștientizarea nevoilor societății, cum ne putem aduce aportul și cum vom deveni noi mai buni, implicându-ne.

Tehnici de lucru:
– Reflecție personală;
– Ruleta digitală;
– Jamboard;
– Mentimeter;
– Discuții în perechi.
În cadrul atelierului, vom învăța:
– Să identificăm și să recunoaștem valorile europene;
– Să identificăm și să recunoaștem drepturile fundamentale ale omului;
– Rolul instituțiilor publice;
– Să definim conceptul de cetățenie activă și importanța sa;
– Să definim conceptul de voluntariat și rolul său comunitar;
– Ce beneficii ne aduce implicarea civică.
Materiale necesare:
– Suport digital;
– Trainlot;
– Jamboard.
Mențiuni:
– Numărul minim de participanți: 4;
– Sesiunile au loc săptămânal, în aceeași zi și oră a săptămânii;
– Durata totală a atelierului este de 2 săptămâni.

Ai întrebări? Scrie-ne la support@growedu.ro sau contactează-ne la 0769.129.054