Dezvoltare abilități

5-7 ani

4 ateliere

Durată ateliere: 270 minute

Locație:

Număr participanți: 15

Trainer:

Dată ateliere: Disponibil în curând

Prețul pachetului de ateliere: 610 lei

Pachetul conține 4 ateliere: Nu te supăra frate, Career Bus Junior, Ocupații Locale &Regionale și Joburile viitorului Juniori

Atelier Nu te supăra frate

În acest atelier, tinerii vor descoperi plăcerea competiției sănătoase, distrându-se prin a răspunde întrebărilor și lasându-se provocați de situațiile existente în joc, pe tema ocupațiilor și profesiilor din piața muncii. Deși, supranumit jocul vedetă al românilor în care participanții concurează, în atelierul nostru “Nu te supara, frate”, tinerii sunt încurajați să colaboreze pentru a-și exersa împreună cunoștințele prin schimb de informații, manifestând curiozitate și veselie nedisimulată.

Atelier Career Bus Junior

Conform teoriei lui Holland, interesele ocupaționale constituie factori motivaționali esențiali în alegerea carierei și determină gradul de satisfacție și nivelul de performanță pe care individul le realizează în activitățile pe care acesta le desfășoară.

Prin intermediul Career Bus Junior, provocăm copiii să afle mai multe informații referitoare la pasiunile lor, la abilitățile pe care le au și la nivelul de atractivitate pe care îl manifestă față de diferitele ocupații existente. Credem că urmare a acestui atelier, copiii vor putea reflecta la ceea ce au văzut și au auzit, având ocazia să-și amintească și să fie tentați să pună sub semnul întrebării, alături de părinții lor, deciziile educaționale viitoare. Scopul acestui exercițiu este de a provoca elevii și pe părinții lor să ia decizii educaționale, mai informate.

Atelier Ocupații Locale &Regionale

Este foarte probabil ca tinerii până la această vârstă să nu fi avut ocazia să fi fost implicați în suficiente activități relevante pentru viitor, din diverse motive: constrângeri externe (lipsa oportunităților, intenții diferite din partea părinților lor), lipsa sentimentului de auto-împlinire sau convingeri de auto-eficacitate scăzută. În acest ateleir, tinerii caută informații pe internet și dialoghează online sau live cu diferiți oameni (concetățeni) din câmpul muncii (angajați, liber profesioniști, antreprenori etc.) care au preocupări și preferințe ocupaționale similare cu ale lor. În plus, prin intermediul unei hărți care reunește profesiile locale și regionale, tinerii își extind cunoașterea cu privire la domeniile profesionale existente în comunitatea în care aceștia trăiesc, în cea extinsă și la nivel regional. Astfel, ei află care sunt ocupațiile locale/regionale, care ocupații sunt accesibile în diferitele domenii din localitatea lor.

Atelier Joburile Viitorului

Adoptarea rapidă a tehnologiilor emergente, cum ar fi inteligența artificială și învățarea automată – care includ sisteme de date, echipe interconectate care lucrează remote și lideri care au adoptat și promovează utilizarea tehnologiei – prefigurează contextul pentru crearea de noi niveluri de eficiență a forței de muncă, productivitate ridicată și competiție sănătoasă între ecosisteme. Viitorul muncii este influențat de câteva tendințe cheie care analizate, ne vor putea ajuta să înțelegem ce fel de abilități ne vor fi de necesare într-o piață a muncii aflată în tranziție de la digitalizare (era industrială 4.0) la personalizare (era industrială 5.0).

Tinerii au ocazia să-și exploreze propriile interese școlare/academice și profesionale, cu scopul de a-și proiecta în mod imaginativ locurile de muncă viitoare, plecând de la premiza că oamenii nu vor putea fi înlocuiți de mașini, atât timp cât aceștia și-au dezvoltate competențe cognitive, profund umane și de relaționare împreună cu ceilalți, precum și competențe specifice în gestionarea și manevrarea noilor tehnologii. Roboții și mașinăriile autonome vor prelua din ce în ce mai rapid muncile grele, repetitive și ușor de standardizat, dar va fi nevoie și mai mare de oameni performanți care să programeze și să administreze procesele automatizate.