Dezvoltare abilități

5-7 ani

4 ateliere

Durată ateliere: 240 minute

Locație:

Număr participanți: 15

Trainer:

Dată ateliere: Disponibil în curând

Preț pachet ateliere: 484.50 lei

Pachetul conține 4 ateliere: Băiețelul și steluțele de mare, Povestea omulețului de lemn, Călătorie în lumea oglinzilor și Play4FinancialSkills (Educație financiară)

Atelier Băiețelul și steluțele de mare

O viață bazată pe valori solide reprezintă o viață cu mai puțină neîncredere în forțele proprii, mai multă deschidere spre lume și oportunități, o mai atentă selectare a oamenilor din viața noastră și un scop mai bine conturat pentru sine. Valorile personale ne pot ghida în a reduce conflictul pronunțat dintre generații. Cu cât înțelegem mai mult necesitatea schimbării de principii, de valori, de mentalitate și de modele culturale, cu atât mai rapid vom contribui la găsirea de soluții adaptate generațiilor prezente și viitoare.

Prin intermediul acestor ateliere, tinerii, identifică, conștientizează, analizează și reflectează la modul în care, pentru a rezolva o problemă sau o situație dificilă, exemplul personal poate influența contribuția sau viața celor din jur. Astfel, ei își descoperă valorile, și le validează, identifică modurile în care luarea deciziilor le influențează sistemul propriu de valori, precum și cum acesta interferează, sau se află în disonanță, cu valorile comunității în care trăiesc, învață, conviețuiesc cu semenii lor. În plus, tinerii conștientizează etapele transformatoare ale sistemului de valori personale, care începe în copilărie, se schimbă la adolescență și se consolidează la maturitate. Totodată, conștientizează pprocesul de practicare a valorilor personale în societate și cum acestea pot fi influențate de mai mulți factori.

Atelier Povestea omulețului de lemn

Acest atelier, evidențiază perspectiva modului în care unii oameni tind să împartă lumea în oameni buni, răi, deștepți, mai puțin deștepți, săraci, bogați, mincinoși, sinceri, îndemânatici, nepricepuți, obraznici, cuminți, înțelegători, încăpățânați… acestea fiind etichete pe care unii le poartă cu sine de când se nasc și până pleacă din această lume.

Tinerii aprofundează ideea asupra faptului că unii oameni sunt profund afectați de aceste etichete care li se pun sau pe care le poartă fără să facă nimic, alții învață să nu pună la suflet și trec nepăsători pe lângă cei care etichetează, în timp ce oamenii preocupați de echitate, incluziune și dreptate socială, fac tot posibilul să înlăture acest mod de relaționare cu cei din jurul lor, încurajându-i pe cei oprimați și combătându-i pe etichetatori. Astfel, participanții, înțeleg necesitatea luării de atitudine și învață cum să genereze idei care diminuează sau eliminată bullyingul și discriminarea la școală, acasă și în comunitate.

Atelier Călătorie în lumea oglinzilor

Prin intermediul atelierului ˝Călătorie în Lumea Oglinzilor˝, cei mici află care le sunt super-puterile, învăță să ia decizii asumate și să rezolve problemele cu care se confruntă, concentrându-se la ceea ce au nevoie în contextul dat și nu la ceea ce le lipsește. Copiii vor putea să-și identifice punctele forte, care le este potențialul neexplorat și punctele de îmbunătățit, care sunt modalitățile cele mai facile în care le place să rezolve problemele și care le este înclinația naturală de a genera soluții.

Atelier Play4FinancialSkills (Educație financiară)

În Play4FinancialSkills, jucătorii sunt încurajați să câștige bani, să economisească, să cheltuie pentru produse și servicii necesare și totodată, să învețe să răspundă adecvat provocărilor lansate în joc, demonstrând astfel că progresează.

Prin intermediul unor simulări și a unui set de materiale practice, participanții, pe grupe de vârstă, trec printr-o suită de experiențe educaționale profunde, de la învățarea sau reamintirea unor noțiuni financiare cunoscute, la înțelegerea cognitivă, dar și cum să încorporeze afectiv faptul că orice proces educațional cere timp și o investiție de durată a energiei personale și de grup.

În atelierele Play4FinancialSkills, tinerii învață vocabularul financiar, exersează limbajul bunăstării personale, află cum să-și constituie un buget, găsesc răspuns la faptul de a-și amâna satisfacțiile imediate și cum pot să economisească pentru viitor. În plus, ei descoperă secretul faptului de a dona în scopuri caritabile, află cum timpul poate juca în favoarea lor dacă încep să-și investească banii de buzunar de timpuriu, descoperă că banii trebuie puși la treabă și că este esențial să se trezească mâine mai bogați decât astăzi.

Tinerii 15+ ani înțeleg conceptul de dezvoltare și creștere a averii și învață cum să-și planifice viitorul, mai asumat; exersează identificarea obiectivelor financiare pe termen lung și cum să le integreze în planul financiar propriu; exersează lucrul cu bugetul personal; află modalități de a gestiona riscul financiar și volatilitatea investițională; înțeleg noțiunile referitoare la îndatorare și scorul de credit, precum și importanța creditelor sănătoase; se informează cu privire la instrumentele investiționale și învață despre inflație, diversificare, dobânda compusă și compunerea câștigului, conceptele centrate pe economisirii, protecție și securitate financiară.