Atelierele GrowEdu
Pachetul conține 4 ateliere: Play4UniversalValues, Codul Chivarly, Play4FinancialSkills și Play4CivicSkills
Atelierele Play4UniversalValues și Codul Chivarly
O viață bazată pe valori solide reprezintă o viață cu mai puțină neîncredere în forțele proprii, mai multă deschidere spre lume și oportunități, o mai atentă selectare a oamenilor din viața noastră și un scop mai bine conturat pentru sine. Valorile personale ne pot ghida în a reduce conflictul pronunțat dintre generații. Cu cât înțelegem mai mult necesitatea schimbării de principii, de valori, de mentalitate și de modele culturale, cu atât mai rapid vom contribui la găsirea de soluții adaptate generațiilor prezente și viitoare.
Prin intermediul acestor ateliere, tinerii, identifică, conștientizează, analizează și reflectează la modul în care, pentru a rezolva o problemă sau o situație dificilă, exemplul personal poate influența contribuția sau viața celor din jur. Astfel, ei își descoperă valorile, și le validează, identifică modurile în care luarea deciziilor le influențează sistemul propriu de valori, precum și cum acesta interferează, sau se află în disonanță, cu valorile comunității în care trăiesc, învață, conviețuiesc cu semenii lor.
În plus, tinerii conștientizează etapele transformatoare ale sistemului de valori personale, care începe în copilărie, se schimbă la adolescență și se consolidează la maturitate. Totodată, conștientizează pprocesul de practicare a valorilor personale în societate și cum acestea pot fi influențate de mai mulți factori.
Atelier Play4FinancialSkills (Educație financiară)
În Play4FinancialSkills, jucătorii sunt încurajați să câștige bani, să economisească, să cheltuie pentru produse și servicii necesare și totodată, să învețe să răspundă adecvat provocărilor lansate în joc, demonstrând astfel că progresează.
Prin intermediul unor simulări și a unui set de materiale practice, participanții, pe grupe de vârstă, trec printr-o suită de experiențe educaționale profunde, de la învățarea sau reamintirea unor noțiuni financiare cunoscute, la înțelegerea cognitivă, dar și cum să încorporeze afectiv faptul că orice proces educațional cere timp și o investiție de durată a energiei personale și de grup.
În atelierele Play4FinancialSkills, tinerii învață vocabularul financiar, exersează limbajul bunăstării personale, află cum să-și constituie un buget, găsesc răspuns la faptul de a-și amâna satisfacțiile imediate și cum pot să economisească pentru viitor. În plus, ei descoperă secretul faptului de a dona în scopuri caritabile, află cum timpul poate juca în favoarea lor dacă încep să-și investească banii de buzunar de timpuriu, descoperă că banii trebuie puși la treabă și că este esențial să se trezească mâine mai bogați decât astăzi.
Tinerii 15+ ani înțeleg conceptul de dezvoltare și creștere a averii și învață cum să-și planifice viitorul, mai asumat; exersează identificarea obiectivelor financiare pe termen lung și cum să le integreze în planul financiar propriu; exersează lucrul cu bugetul personal; află modalități de a gestiona riscul financiar și volatilitatea investițională; înțeleg noțiunile referitoare la îndatorare și scorul de credit, precum și importanța creditelor sănătoase; se informează cu privire la instrumentele investiționale și învață despre inflație, diversificare, dobânda compusă și compunerea câștigului, conceptele centrate pe economisirii, protecție și securitate financiară.
Atelier Play4CivicSkills
Această simulare poartă tinerii într-o călătorie inițiatică în lumea cunoașterii și explorării, prin intermediul a 1+4 dimensiuni distincte și măsurabile ale cetățeniei active. Atelierul oferă tinerilor câteva puncte de referință care conjugă cele trei mari domenii ale societății – statul democratic, economia de piață coordonată și societatea civilă solidară, în care fără implicarea cetățenilor, creșterea calității vieții și pregătirea pentru viitorul hiper-digitalizat, n-ar putea fi posibile. Prin intermediul dialogului și interactivității, cu ajutorul unor carduri, pe teme specifice, tinerii află informații relevante referitoare la implicarea civică orientată spre participare și reformă, respectiv importanța motivării cetățenilor pentru manifestarea cetățeniei active, pe termen lung. Totodată, ei au ocazia să dezbată subiectele, simulând situații reale pe teme specifice.