Consiliere în carieră

11-14 ani

Sesiune unică

Durată sesiune 90 minute

Locație: București

Număr participanți: 15

Trainer:

Dată atelier: disponibil în curând

Prețul atelierului: 250 lei

În acest atelier, tinerii comunică online sau live cu diferiți oameni (concetățeni) care au preocupări și preferințe ocupaționale similare cu ale lor. În plus, prin intermediul unei hărți care reunește profesiile locale și regionale, tinerii își extind cunoașterea cu privire la domeniile profesionale existente în comunitatea în care aceștia trăiesc, în cea extinsă și la nivel regional. Astfel, ei află care sunt ocupațiile locale/regionale, care ocupații sunt accesibile în diferitele domenii din localitatea lor.

Termenul de ocupații prezente se referă la o serie de profesii din care o persoană își câștigă existenţa şi pentru care s-a pregătit anterior prin educația de care a beneficiat. În prezent, mai multe tendințe au loc în evoluția carierei: mobilitatea ocupațiilor, accentuarea gradului de slabă predictibilitate a cursului unei cariere, creșterea accelerată a ocupațiilor liberale, importanța elaborării unor viziuni care includ traiectoria complexă a parcursului profesional, orientarea oamenilor către deținerea mai multor ocupații, simultan.

Aceasta ne determină să afirmăm că alegerea profesiei, precum și parcurgerea demersurilor necesare formării ca specialist în domeniul de interes, este un proces complex, anevoios și de durată. Alegerea asumată a carierei, cât și identificarea mecanismelor care sprijină dezvoltarea competențelor necesare pieței muncii prezente și viitoare, reprezintă un act conștient, intenționat și profund personal.

Scopul modulului:

Să sprijinim tinerii pentru a înțelege profesiile actuale, caracteristicile pieței muncii și importanța alegerii asumate a ocupației viitoare, corespunzătoare aspirațiilor, valorilor, intereselor și aptitudinilor sale.

Obiectivele modulului:

– Să familiarizăm tinerii cu noțiunile privind ocupațiile și profesiile existente în actuala piață a muncii.

– Tinerii să înțeleagă care este legătura dintre pasiunile lor, abilitățile și aptitudinele pe care le au, competenețele de care au nevoie pentru a aspira la anumite ocupații.

– Să inspirăm tinerii în procesul de conștientizarea asupra ideii că dezvoltarea carierei este un proces de creștere care implică educația și totodată profesia viitoare.

– Să ajutăm tinerii să conștientizeze necesitatea planului de orientare școlară și consiliere de carieră.

 – Să extindem nivelul de conștientizare asupra părinților pentru ca aceștia să îndrume și să respecte deciziile asumate în privința traseului educațional sau de carieră viitor al copiilor lor.

Este foarte probabil ca tinerii până la această vârstă să nu fi avut ocazia să fi fost implicați în suficiente activități relevante pentru viitor, din diverse motive: constrângeri externe (lipsa oportunităților, intenții diferite din partea părinților lor), lipsa sentimentului de auto-împlinire sau convingeri de auto-eficacitate scăzută.

În acest atelier, tinerii caută informații pe internet și dialoghează online sau live cu diferiți oameni (concetățeni) din câmpul muncii (angajați, liber profesioniști, antreprenori etc.) care au preocupări și preferințe ocupaționale similare cu ale lor. În plus, prin intermediul unei hărți care reunește profesiile locale și regionale, tinerii își extind cunoașterea cu privire la domeniile profesionale existente în comunitatea în care aceștia trăiesc, în cea extinsă și la nivel regional. Astfel, ei află care sunt ocupațiile locale/regionale, care ocupații sunt accesibile în diferitele domenii din localitatea lor.

Mențiuni:

Atelierele se desfășoară în București, Șos. Ștefan cel Mare nr. 38, Sector 1

Trainer

 

Ai întrebări? Scrie-ne la

support@growedu.ro

sau contactează-ne la

0769.129.054