Consiliere în carieră

ani

Sesiune unică

Durată sesiune: minute

Locație: București

Număr participanți: 15

Trainer:

Dată atelier: 02/07/2023

Prin intermediul Career Bus 4.0, provocăm tinerii să-și identifice dorințele și aspirațiile de afirmare, să-și aprofundeze ideile cu privire la statutul social viitor pe care și-l doresc, să definească ce rol ar vrea să joace cariera în viața fiecăruia și să găsească căile potrivite pentru auto-împlinire.

Termenul de ocupații prezente se referă la o serie de profesii din care o persoană își câștigă existenţa şi pentru care s-a pregătit anterior prin educația de care a beneficiat. În prezent, mai multe tendințe au loc în evoluția carierei: mobilitatea ocupațiilor, accentuarea gradului de slabă predictibilitate a cursului unei cariere, creșterea accelerată a ocupațiilor liberale, importanța elaborării unor viziuni care includ traiectoria complexă a parcursului profesional, orientarea oamenilor către deținerea mai multor ocupații, simultan.

Aceasta ne determină să afirmăm că alegerea profesiei, precum și parcurgerea demersurilor necesare formării ca specialist în domeniul de interes, este un proces complex, anevoios și de durată. Alegerea asumată a carierei, cât și identificarea mecanismelor care sprijină dezvoltarea competențelor necesare pieței muncii prezente și viitoare, reprezintă un act conștient, intenționat și profund personal.

Scopul atelierului:

Să sprijinim tinerii pentru a înțelege profesiile actuale, caracteristicile pieței muncii și importanța alegerii asumate a ocupației viitoare, corespunzătoare aspirațiilor, valorilor, intereselor și aptitudinilor sale.

Obiectivele atelierului:

– Să familiarizăm tinerii cu noțiunile privind ocupațiile și profesiile existente în actuala piață a muncii.

– Tinerii să înțeleagă care este legătura dintre pasiunile lor, abilitățile și aptitudinele pe care le au, competenețele de care au nevoie pentru a aspira la anumite ocupații.

– Să inspirăm tinerii în procesul de conștientizarea asupra ideii că dezvoltarea carierei este un proces de creștere care implică educația și totodată profesia viitoare.

– Să ajutăm tinerii să conștientizeze necesitatea planului de orientare școlară și consiliere de carieră.

– Să extindem nivelul de conștientizare asupra părinților pentru ca aceștia să îndrume și să respecte deciziile asumate în privința traseului educațional sau de carieră viitor al copiilor lor.

Interesele, preferințele și competențele unui individ creează o dispoziție personală specifică, care conduce persoana respectivă la un anumit mod de a percepe lucrurile și evenimentele, de a gândi și simți conform propriei poziționări mentale și, implicit, la un mod specific de a acționa și reacționa la rezultatele pe care le obține. Această secvență de dezvoltare este continuă și evoluează în funcție de mediile și oamenii cu care individul interacționează pe întreaga perioadă a vieții sale.

Prin intermediul Career Bus 4.0, provocăm tinerii să-și identifice dorințele și aspirațiile de afirmare, să-și aprofundeze ideile cu privire la statutul social viitor pe care și-l doresc, să definească ce rol ar vrea să joace cariera în viața fiecăruia și să găsească căile potrivite pentru auto-împlinire. Incursiunea noastră începe prin identificarea domeniilor de interes, precum și explorarea preferințelor personale. Plecând de la domeniile de interes și preferințele proprii – ideile și conceptele de care este atras, obiectele care îi plac, oamenii cu care își petrece timpul și tipurile de activități cu care rezonează – pot să-l ajute pe tânăr să descopere care îi sunt indicatorii comportamentali calitativi, cât și pe cei cantitativi, care îl mână înainte pentru a se afirma, obține performanță în toate ariile vieții, a crea bunăstare pentru sine și celorlalți.

Career Bus 4.0 oferă tânărului oportunitatea să își extindă auto-cunoașterea, să descopere care îi sunt alternativele vocaționale pe care le-ar putea lua în considerare de timpuriu și totodată, să stabilească care îi este nivelul de satisfacție cu privire la aspirațiile viitoare de carieră. Suplimentar, cu această intervenție, ne dorim ca tinerii să învețe cum să-și formuleze argumente pentru a-și influența pozitiv părinții referitor la pasiunile, abilitățile și interesele proprii care trebuie să primeze în alegerea traseului lor școlar/academic, precum și în cariera viitoare.

Materiale necesare:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Mentiuni:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Trainer

 

Ai întrebări? Scrie-ne la

support@growedu.ro

sau contactează-ne la

0769.129.054