Consiliere în carieră

5-7 ani

Sesiune unică

Durată sesiune: 90 minute

Locație: Bacău

Număr participanți: 15

Trainer: Cristina Turcu

Dată atelier: 21/08/2023 ora 17:00

Prețul atelierului: 250 lei

Prin intermediul Career Bus Junior, provocăm copiii să afle mai multe informații referitoare la pasiunile lor, la abilitățile pe care le au și la nivelul de atractivitate pe care îl manifestă față de diferitele ocupații existente. Ca urmare a acestui atelier, copiii vor putea reflecta la ceea ce au văzut și au auzit, având ocazia să-și amintească și să fie tentați să pună sub semnul întrebării, alături de părinții lor, deciziile educaționale viitoare. Scopul acestui exercițiu este de a provoca elevii și pe părinții lor să ia decizii educaționale mai informate.

Termenul de ocupații prezente se referă la o serie de profesii din care o persoană își câștigă existenţa şi pentru care s-a pregătit anterior prin educația de care a beneficiat. În prezent, mai multe tendințe au loc în evoluția carierei: mobilitatea ocupațiilor, accentuarea gradului de slabă predictibilitate a cursului unei cariere, creșterea accelerată a ocupațiilor liberale, importanța elaborării unor viziuni care includ traiectoria complexă a parcursului profesional, orientarea oamenilor către deținerea mai multor ocupații, simultan.

Aceasta ne determină să afirmăm că alegerea profesiei, precum și parcurgerea demersurilor necesare formării ca specialist în domeniul de interes reprezintă un proces complex, anevoios și de durată. Alegerea asumată a carierei, cât și identificarea mecanismelor care sprijină dezvoltarea competențelor necesare pieței muncii prezente și viitoare, reprezintă un act conștient, intenționat și profund personal.

Scopul atelierului:

Să sprijinim copiii pentru a înțelege profesiile actuale, caracteristicile pieței muncii și importanța alegerii asumate a ocupației viitoare, corespunzătoare aspirațiilor, valorilor, intereselor și aptitudinilor sale.

Obiectivele atelierului:

– Să familiarizăm copiii cu noțiunile privind ocupațiile și profesiile existente în actuala piață a muncii.

– Copiii să înțeleagă care este legătura dintre pasiunile lor, abilitățile și aptitudinile pe care le au, competențele de care au nevoie pentru a aspira la anumite ocupații.

– Să inspirăm copiii în procesul de conștientizare asupra ideii că dezvoltarea carierei este un proces de creștere care implică educația și totodată profesia viitoare.

– Să ajutăm copiii să conștientizeze necesitatea planului de orientare școlară și consiliere de carieră.

– Să extindem nivelul de conștientizare asupra părinților pentru ca aceștia să îndrume și să respecte deciziile asumate în privința traseului educațional sau de carieră viitor al copiilor lor.

Conform teoriei lui Holland, interesele ocupaționale constituie factori motivaționali esențiali în alegerea carierei și determină gradul de satisfacție și nivelul de performanță pe care individul le realizează în activitățile pe care acesta le desfășoară.

Prin intermediul Career Bus Junior, provocăm copiii să afle mai multe informații referitoare la pasiunile lor, la abilitățile pe care le au și la nivelul de atractivitate pe care îl manifestă față de diferitele ocupații existente. Credem că, în urma acestui atelier, copiii vor putea reflecta la ceea ce au văzut și au auzit, având ocazia să-și amintească și să fie tentați să pună sub semnul întrebării, alături de părinții lor, deciziile educaționale viitoare. Scopul acestui exercițiu este de a provoca elevii și pe părinții lor să ia decizii educaționale mai informate.

Trainer

Cristina Turcu

Trainer

Cristina Turcu

Ai întrebări? Scrie-ne la

support@growedu.ro

sau contactează-ne la

0737.548.712